Lac de la Haute Sûre


Adres: Hulpdiensteninformatie:
Lultzhausen
Lultzhausen
Luxemburg
Geen informatie beschikbaar
Geen
Parking: Goed Max. diepte: 32m Vulmogelijkheid: Ja
Zuurstof: Nee Kleedkamer: Ja
Douche: Ja
Coordinaten:
 
N 49°54'51"
O 05°53'27"

Geen prijzen beschikbaar
www.scuba.lu/divesites/haute_sure/index.php
Geen email beschikbaar
Geen informatie beschikbaar

Inlichtingen:
Geen informatie beschikbaar
Eten/drinken:

Het Hotel-Café-Restaurant Peiffer, gelegen op 200m van het Obersauer Stuwmeer, biedt U alle voordelen voor een aangenaam verblijf. Voor de duikers bieden zij een Lucht en Nitrox vulstation evenals vele andere mogelijkheden.


Openingsuren:

Dag en nacht


Lac de la Haute Sûre

Beschrijving duikplaats:

Het natuurpark "Haute-Sûre" ligt net over de grens in Luxemburg en bestaat uit een plateau, smalle valleien met beboste hellingen en het stuwmeer van Haute-Sûre dat gebouwd werd in de jaren '60 om het land van drinkwater te voorzien. Het natuurpark is de juiste plaats voor vrijetijdsactiviteiten en watersport. Ook het ecotourisme wordt hier meer en meer belangrijk.

Men kan op verschillende plaatsen duiken in het meer van Haute-Sûre.

Het dorp Lultzhausen kan als vertrekpunt beschouwd worden. Hier treft men de verwarmde kleedkamers en douches aan in de boerderij "Ferme Wealer" (voor de drijvende brug). Je duikfles kan je vullen bij het Hotel/Restaurant "Peiffer" nabij Bonnal. Men vult hier met gewone perslucht of Nitrox. Hou er rekening mee dat zij gesloten zijn op donderdag, op Luxemburgse feestdagen zijn ze echter wel open.

Tevens kan je je flessen vullen aan de vulautomaten gelegen aan het station van Lulthhauzen (2 Euro muntstukken, 200 bar, enkel din-koppelingen) en aan het Youthhostel (richting drijvende brug) van Lulthhauzen (50 Eurocent muntstukken, 200 bar).

De toegang tot de duikplaatsen in Lultzhausen zijn beperkt, u moet uw auto op de parkeerterreinen in het dorp of op de belangrijkste straat boven het dorp parkeren. Enkel het afladen van het materiaal wordt toegestaan dichtbij de boerderij. Er zijn vele gemakkelijke toegangen voor duikers tot het water.

In Insenborn, een dorp dichtbij Lultzhausen, kan je ook duiken. Hier bevinden zich 2 parkeerterreinen zeer dicht bij het water.

Een andere aardige plaats om te duiken is in de omgeving van het dorp Bonnal, aan een weide bij het water genoemd "Fuussekaul".

Het dorp Liefrange aan de overkant van het meer biedt misschien wel de meest interessante duikplaatsen.

Klik op de kaart (hierboven rechts) voor gedetailleerde informatie over de duikplaatsen.

Paling
Paling - © Edgar

Wat kan je onderwater zien: De pijlers van de bruggen in Lultzhausen, Insenborn en Liefrange. RuĂŻnes tref je aan in Lultzhausen en Liefrange. Indrukwekkende muren zie je overal. De bodem bestaat meestal uit modder.

Zicht: 2-4 m (uitzonderlijk tot 8 m). Het beste zicht heb je van mei tot juli. Na lange regenperiodes of door de algenbloei in hete zomers kan het zicht minder dan 1 meter bedragen en dan wordt de duik gevaarlijk.


Lac de la Haute Sûre

Routebeschrijving:
Geen routebeschrijving beschikbaar

Wij hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie bij het verschijnen ervan accuraat was. Wij accepteren dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten. Wij doen natuurlijk het nodige om verbeteringen aan te brengen indien ons eventuele vergissingen worden gemeld.

Laatste aanpassing: 23/08/2010
Stuur opmerkingen over deze pagina naar webmaster@duiken-in-belgie.com