Spildoornvijver (Put van Walem)


  Op deze plaats mag NIET (meer) gedoken worden!

Adres: Hulpdiensteninformatie:
Spildorenlaan
2800 Mechelen (Walem)
Belgi├ź
Algemeen noodnummer: 112
Geen
Parking: Goed Max. diepte: 15m Vulmogelijkheid: Geen
Zuurstof: Nee Kleedkamer: Nee
Douche: Nee
Coordinaten:
 
N 51┬░03'49''
O 04┬░26'46''

Geen prijzen beschikbaar
Geen website beschikbaar
Geen email beschikbaar
Via een strandje kan je gemakkelijk te water.

Inlichtingen:

Op een informatiebord staat vermeld dat duiken niet toegestaan is tenzij men schriftelijke toestemming heeft gekregen van het bosbeheer. Na contact met het bosbeheer (eigenaar van deze vijver) werd er de nadruk op gelegd dat enkel in uitzonderlijke gevallen toestemming gegeven wordt om te duiken. Met andere woorden: er mag NIET meer gedoken worden in de Spildoornvijver wat toch wel spijtig is. Een verwittigd man/duiker is er twee waard!

Eten/drinken:

In de nabijheid bevindt zich het charmante taverne/restaurant "Battenbroek". Hier kan je voortreffelijk eten. Je bereikt deze taverne door de brug onderdoor te rijden van de autosnelweg (E19). Iets verderop tref je Battenbroek aan je linkerkant aan bij de vijver van Battenbroek waar men aan waterski doet.


Openingsuren:
Geen informatie beschikbaar

Spildoornvijver (Put van Walem)

Beschrijving duikplaats:
Put van Walem

Langs de E-19 te Mechelen ligt de Spildoornvijver, ook wel Put van Walem genoemd. Het is een oude zandwinningsput die uitgegraven werd op het einde van de jaren zestig voor de aanleg van de autostrade E-19. Het domein is 25ha groot waarvan 16ha water oppervlakte.

De Spildorenlaan is sinds kort ter hoogte van de vijver afgesloten voor gemotoriseerd vervoer.

Het domein Spildoorn heeft als specifieke bestemming op het gewestplan: gebied voor visserij en wil voornamelijk ten dienste staan van de visser met het nodige respect voor de aanwezige natuurwaarden.


Spildoornvijver (Put van Walem)

Routebeschrijving:
Geen routebeschrijving beschikbaar

Wij hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie bij het verschijnen ervan accuraat was. Wij accepteren dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten. Wij doen natuurlijk het nodige om verbeteringen aan te brengen indien ons eventuele vergissingen worden gemeld.

Laatste aanpassing: 30/01/2012
Stuur opmerkingen over deze pagina naar webmaster@duiken-in-belgie.com