De Nekker


Adres: Hulpdiensteninformatie:
Nekkerspoel-Borcht 19
2800 Mechelen
België
Provinciaal Domein De Nekker
Nekkerspoelborcht 19
2800 Mechelen
Hoofdingang park

AED aanwezig in hoofdgebouw
015/55.70.05
015/55.70.06
Parking: Uitstekend Max. diepte: 15m Vulmogelijkheid: Nee
Zuurstof: Nee Kleedkamer: Ja
Douche: Ja
Coordinaten:
 
N 51°01'22''
O 04°30'03''

Zie "Openingsuren"
www.denekker.be
info@denekker.be
Toegankelijk voor minder validen. Je kunt via een afhellend vlak te water gaan, en de wagen kan dichtbij geparkeerd worden.

Inlichtingen:

Via secretariaat De Nekker:
Tel: 015/55.70.05

Eten/drinken:

Ja, diverse eetgelegenheden maar beperkt open.


Openingsuren:

Duiken in de Nekker kan enkel als de duikschool of duikclub een jaar/halfjaar vergunning aangevraagd heeft via het secretariaat De Nekker.

Enkel aangesloten duikscholen en duikclubs hebben toegang tot de duikvijver.


De Nekker

Beschrijving duikplaats:

De nekker is een recreatiecentrum dat 65 hectare groot is. Een gedeelte van de vijver is natuurlijk ontstaan en is beschermd gebied. Het overige gedeelte is ontstaan na zandwinning voor de aanleg van de E-19.

De duikvijver, wat ook zwem-, surf-, en visplas is, heeft een omvang van 30 hectare. Als watersporters hoef je dus elkaar niet in de weg te lopen. De vijver heeft ook een uitgestrekt strand met zand uit de Noordzee. Direct naast de duikplaats staat een gebouw met theorielokaal, omkleedruimte en bar.

Verschillende clubs kunnen hier op vaste tijden gebruik van maken. Er wordt op 2 verschillende plekken gedoken en je kunt overal gemakkelijk te water gaan.

De klassieke zoetwaterflora en –fauna is hier vertegenwoordigd. Zo kom je behoorlijk wat snoeken tegen. De Nekker kent ook een grote graskarperpopulatie en er zitten zelfs meervallen.

Er zijn verschillende objecten afgezonken zoals auto’s, boten, buizen, verkeersborden en zelfs een brandweerwagen en duikklok.

Plattegrond
Snoekbaars
Snoek - © Edgar

Bij sommige duikplaatsen is het wel even leuk om even bij stil te staan.

De Nekker is zo een naam met een verhaal. Vroeger gingen de Mechelaars die aan de zijde van de rivier de Dijle woonden, net als tegenwoordig trouwens, graag eens een avondje stappen in Mechelen. Het bier smaakte goed en de vrouwen waren er schoon, dus dat was best aangenaam. Tot de reis naar huis weer moest aangevat worden.

Dan was het bruggetje dat hen aan de andere kant van de Dijle bracht op de heenweg nog aangenaam breed had geleken, ineens gekrompen. Gevaar dreigde, want volgens de Mechelaars lagen er in de Dijle duiveltjes op de loer die ieder moment konden toeslaan om de feestvierders in het water te trekken. Om de duiveltjes gunstig te stemmen gooiden ze daarom muntstukjes in het water. Deze duiveltjes werden toen Nekkertjes genoemd en zij hebben hun naam gegeven aan het sport- en recreatiepark: “De Nekker”.


De Nekker

Routebeschrijving:

E19 Antwerpen – Brussel
Afrit 9 Mechelen Noord
De Mechelse ring volgen, aan het kruispunt “Nekkerspoel” richting Bonheiden.
Onder de spoorwegbrug de N15 volgen richting Heist op den Berg.
Is gelegen vlakbij de Nekkerhallen (aan de lichten rechtsaf slaan).


Wij hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie bij het verschijnen ervan accuraat was. Wij accepteren dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten. Wij doen natuurlijk het nodige om verbeteringen aan te brengen indien ons eventuele vergissingen worden gemeld.

Laatste aanpassing: 30/05/2020
Stuur opmerkingen over deze pagina naar webmaster@duiken-in-belgie.com